Son Dakika

Öğretmen dokunur, dünya değişir

Siverek’e 37 kilometre uzaklıktaki Gürakar Okulu’na geçtiğimiz yıl müdür olarak atanan Özgür Erçek, okulun hem mevcut görünümünü iyileştirdi, hem de depo gibi atıl bırakılmış kısımları eğitim öğretime kazandırdı. Müzik odası, anasınıfı, kütüphaneye kavuşan öğrenciler için Erçek’in sıradaki projesi fen laboratuvarı yapabilmek.

 

 

Urfa’ya 127 ve Siverek’e 37 kilometre uzaklıktaki Gürakar İlk/Ortaokulu öğrencilerinin kaderi geçtiğimiz yıl atanan okul müdürü Özgür Erçek’in dokunuşuyla değişti. Mersin Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2014 yılında mezun olan genç müdür Erçek, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl yeni görev yerine atanmış. Okula geldiğinde gördüklerini ve hissettiklerini Erçek, şöyle ifade etti: “Okulumuz Siverek merkeze 37 km, il merkezine ise 127 km uzaklıkta bir köy okulu. 431 öğrenciden oluşan ikili eğitim ve taşımalı eğitim yapılan bir eğitim kurumuyuz. Okulumuz 2007-2008 yılında eğitim-öğretime başlamış. Günümüze kadar zor şartlarda ayakta kalmayı başarmıştır. Okulumuzda 23 öğretmen görev yapmakta. Okula ilk atandığım zaman gördüğüm manzaradan memnun kaldığımı söylemek doğru olmaz. Öğretmenlerle yaptığım ilk görüşmede onlara beklentilerinin neler olduğunu; neler yaparsak başarıyı arttırabileceğimizi, onları nasıl mutlu edebileceğimi sordum. Böyle başladı hikayemiz…”

KÖMÜRLÜKTEN ANASINIFINA

Okul bahçesindeki kömürlüğü anasınıfına dönüştürmek için inşaata girişen Erçek, “Emeğimizin karşılığını aldık” dediği dönüşüm hikayesini şöyle anlattı: “İlk olarak okulumuzun bahçesinde 1963 yılında yapılmış eski birleştirilmiş sınıflı ilkokul vardı. Ama 10 yıldır kömürlük olarak kullanılıyormuş. Anasınıfımız ise okulun içinde öğretmenler odası olması gereken yerde bulunuyordu. Gerek sosyal medyadan gerekse büyük şirketlerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda ilk inşaatımıza başladık. Orayı Siverek’in en güzel anasınıfı yapamasak da adından epeyce söz ettirecek bir hale getirdik. Anasınıfı öğretmenlerimiz Şeyda Danık ve Kevser Kayabaşı çok sıkı çalışarak bizleri oldukça gururlandırdılar. Anasınıfımız geziler düzenlendi, sergiler açıldı, mezuniyet yaptılar. Oldukça sıkı bir çalışma yapıldı.”

OKYANUS KADAR KÜTÜPHANE YAPTILAR

Erçek’in, kütüphane yapmak için giriştiği proje ise okulun sınırlarını aşıp ilçenin en güzel kitap salonuna dönüştüğü gibi başka bir sosyal sorumluluk zincirinin de ilk halkası: “Bir başka projemiz kütüphane projesiydi. Okulumuza ve ilçemize yakışır bir kütüphane yapmaya karar verdik. Bunun için kitap toplama kampanyası düzenledik ve yaklaşık olarak 2 bin kitap topladık. Egebant firmasıyla yapmış olduğumuz görüşmeler sonuç verdi ve onlar bizlerle birlikte yeni bir proje başlattılar. Bu projenin ilki ve öncüsü olmak bizler için çok gurur verici. Egebant Zımpara ve Polisaj Malzemeleri tarafından her yıl bir il veya ilçede, bir okula kütüphane kazandırmak amacıyla yürütülen ‘Her Yıl 1 Okyanus” projesi ile okulumuza kütüphanemizi kazandırdık.”

NOTALAR ÇOCUKLARLA KUCAKLAŞTI

Okulun müzik öğretmeni Esra Çelik’in öğrencilere bir müzik odası kazandırma isteği ile kolları sıvayan Erçek, “Biz de öğrencilerimize zaman zaman eğlenmek, zaman zaman duygularını ifade etmek için müzik dinleyecekleri, okulumuzu, ilçemizi, ilimizi temsil edecek korolar oluşturmayı amaçlayan bir müzik odası kurduk. Bu yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma programında koromuz 10 dakika etkinlik yaptı. 40 km uzaklıkta bir köy okulu olarak ilçe merkezindeki programda yer almak bizim için gurur ve heyecan verici” dedi.

BİR DE LABORATUVAR LAZIM

Erçek, okulları için bir de fen bilgisi laboratuvarı yaptırmak istediklerini belirterek; “Uygun yerimiz var ama içini doldurmak için destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Hayırseverlerin desteği ile öğretmenler odasını da yenilediklerini anlatan Erçek, “Okulumuzdaki sıralar oldukça eski durumdaydı. Yenisini alacak gücümüz yoktu. Biz de yenisini alamıyorsak elimizdekileri yenileyelim dedik ve hepsini boyama kararı aldık. Boyaları temin etmek zor oldu ama sonucuna değdi. Çok güzel rengarenk bir tablo çıktı ortaya. Okulumuzun dış cephesi oldukça eskimişti. Yeni görünümümüzle yenilenen yüzümüzle 2018’e hazırladık okulumuzu. Hem öğrencilerimize, hem öğretmenlerimize bir farklılık bir heyecan yarattığımız için mutluyuz. Aynı şekilde iç cephemizi de boyadık. Merdivenlerimiz için Afyon’un Termer şirketi bizlere mermer yolladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle de merdivenlerimizin onarımını sağladık.” dedi.

HİÇBİR GÜZELLİK KENDİLİĞİNDEN OLMAZ

Güzelliklere imza atmak için emek vermek gerektiğini söyleyen Erçek, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” diyerek şunları söyledi: “Okulumuzda etkinliklerimiz sürekli devam etti. Güncel kalmak, köyde heyecan yaratmak, veliyi ve öğrencileri okula çekmek için çok uğraştık. ‘Öğretmenim Kapımı Çalınca’, ‘Okul Dışarda Günü’,  ‘Bilgi Yarışması’, ‘Yerli Malı Etkinlikleri’, ‘Otizm Farkındalık Etkinliği’, ‘4006 Tubitak Bilim Fuarı’ gibi birçok etkinliğimiz oldu. Bizim hikayemiz bu şekilde. Emek vermeden, çabalamadan bir şeyler başarmamız mümkün değil. Bence en büyük yanlışımız her şeyin kendiliğinden olmasını beklememiz ve olmayınca da sitem etmemiz. Bunu aşarsak çok şey başarırız.”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir